DR. BEAUTY BRAȘOV

TEL: 0725.519.132

✉️   Contacteaza-ne pe mail

De ce transpiram excesiv

Clinica de estetica Brasov

De ce transpiram excesiv in anumite regiuni ale corpului si cum putem rezolva aceasta problema?

Transpirand, corpul se raceste si scapa de unele substante chimice. Uneori, transpiratia abundenta este normala. Este posibil sa transpiri mult cand faci exercitii fizice, cand iti este prea cald sau cand iti este frica.

De asemenea, este normal ca adolescentii sa transpire mai mult decat transpira cei mici. Glandele sudoripare ale unui adolescent cresc impreuna cu restul corpului sau.

Iar menopauza le determina adesea pe femei sa aiba transpiratii intense din cand in cand.

Dar unii oameni au o afectiune numita hiperhidroza, care ii face sa transpire prea mult. Ei pot transpira excesiv si atunci cand nu le este cald sau cand nu fac sport, in special in anumite regiuni ale corpului.

De cate tipuri este hiperhidroza?

Hiperhidroza poate afecta intregul organism, caz in care este denumita hiperhidroza generalizata.

Hiperhidroza generalizata apare de obicei ca urmare a unei afectiuni medicale. Atunci cand transpiratia excesiva apare in una sau mai multe locuri distincte ale corpului (de exemplu, in zona axilelor sau a fetei, dar nu in intregul corp), se numeste hiperhidroza focala. Aceasta poarta si denumirea de hiperhidroza primara, deoarece apare in absenta oricarei cauze aparente si afecteaza de obicei persoane sanatoase. Cu toate acestea, chiar si hiperhidroza generalizata poate parea ca afecteaza in principal zonele cele mai implicate in hiperhidroza focala.

Care sunt cauzele hiperhidrozei focale?

Hiperhidroza focala apare atunci cand glandele sudoripare sunt hiperactive, producand prea multa transpiratie. Cu toate acestea, motivele sunt necunoscute. S-a constatat totusi ca tinde sa apara in familii, asa ca este posibil sa existe o componenta genetica.

De asemenea, hiperhidroza focala poate fi cauzata de sindromul Frey, o tulburare neurologica rara ce declanseaza transpiratie anormala la nivelul fetei si in zona gatului in timpul consumului de alimente.

Cum se poate trata hiperhidroza focala?

Tratamentele topice (aplicate pe suprafata pielii), sistemice (care vizeaza intregul corp) si chirurgicale au toate un rol terapeutic in hiperhidroza focala. Optiunea cea mai potrivita depinde de severitatea afectiunii. Cazurile moderate pot fi tratate de obicei cu agenti topici (de exemplu, antiperspirante puternice care contin aluminiu in doze mari), in timp ce cazurile severe necesita de obicei proceduri invazive, cum ar fi injectiile cu un relaxant muscular sau interventiile chirurgicale.

Una dintre cele mai bune si rapide metode de tratare a hiperhidrozei focale pentru o perioada lunga de timp este terapia cu toxina botulinica (botox).

Toxina botulinica este o substanta care, odata injectata in zona ce necesita tratament, va actiona prin blocarea semnalelor nervoase ce duc la productia de transpiratie in glandele sudoripare. Astfel, cantitatea de transpiratie este diminuata semnificativ. Procedura este simpla si sigura, iar efectele sale sunt vizibile timp de 6 luni.

Tratamentul cu toxina botulinica nu este insa indicat pentru oricine. Femeile gravide sau care alapteaza si persoanele care au boli neurologice ar trebui sa evite injectiile cu botox.

DR. Beauty - Clinica de estetica corporala. Servicii PREMIUM!


Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

Date de Contact

SUNTEM DOAR LA UN TELEFON DISTANȚĂ

Clinica noastra este situata pe strada Harmanului nr.29, o locatie usor accesibila din orice punc al orasului. Va asteptam cu drag si va garantam cele mai profesioniste servicii din Brasov!


DR. Beauty
Brașov
Strada Harmanului nr 29
Brasov, România 500228

Telefon: 0725.519.132
✉️ Contactează-ne pe mail

Avem promotii la pachete de servicii

Clinica de infrumusetare si remodelare corporala DR. Beauty din Brasov are toate acreditarile necesare! O echipa de doctori esteticieni va sta la dispozitie!