DR. BEAUTY BRAȘOV

TEL: 0725.519.132

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Reconstructie lob auricular

Clinica de estetica Brasov

Reconstructia lobului auricular este o procedura chirurgicala care are ca scop reconstituirea formei, dimensiunii si aspectului normal al lobului urechii. Aceasta interventie poate fi necesara in urma unui traumatism, a unei afectiuni congenitale sau dupa un piercing sau o operatie de reducere a lobului urechii. In general, reconstructia lobului auricular se adreseaza persoanelor care doresc sa-si restabileasca aspectul natural al urechii si sa poata purta accesorii cum ar fi cerceii.

Cat de sigur este serviciul de reconstructie a lobului auricular?

Reconstructia lobului auricular este o procedura sigura si eficienta, cu o rata mare de succes. In general, riscurile asociate cu aceasta procedura sunt minime si depind de fiecare caz in parte. In general, singurele riscuri sunt urmatoarele:

- Durere si disconfort: pot aparea dureri sau disconfort dupa procedura. Medicul poate prescrie analgezice pentru a reduce aceste simptome.

- Ruptura sau desfacerea cusaturilor: in cazuri rare, se poate intampla ca cusaturile sa se rupe sau sa se desfaca, ceea ce poate necesita o interventie suplimentara pentru repararea zonei operate.

- Asimetrie sau aspect neplacut: in unele cazuri, rezultatul final poate fi asimetric sau poate sa nu fie la fel de placut ca aspectul natural al urechii.

In anumite cazuri, poate aparea si o usoara sangerare dupa procedura sau chiar infectia ( in cazul in care nu se respecta regulile de tratament de dupa procedura)

Cum se realizeaza procedura de reconstructie a lobului auricular?

Procedura de reconstructie a lobului auricular se face sub anestezie locala. In general, exista doua tehnici principale de reconstructie a lobului auricular:

●Tehnica de reconstructie directa: Aceasta implică reconstruirea lobului auricular prin suturi de-a lungul marginilor rănii și modelarea pielii pentru a crea un lobil nou.

●Tehnica de reconstructie cu lambou de piele: Aceasta implică preluarea unei bucăți de piele dintr-o zonă a corpului (de obicei de pe spate) și plasarea acesteia pe locul unde trebuie să fie lobul auricular.

Dupa interventia chirurgicala, vei primi instrucțiuni detaliate despre cum sa ai grija de zona operata si cum sa-ti reduci riscul de infectie sau alte complicatii. Este important sa urmezi cu atentie aceste instructiuni pentru a asigura o vindecare optima.

Care sunt principalele beneficii ale unei astfel de proceduri?

Principalele beneficii ale unei proceduri de reconstructie a lobului auricular includ:

●Restabilirea aspectului normal al urechii

●Capabilitatea de a purta din nou cercei sau alte accesorii

●Cresterea increderii in sine si imbunatatirea imaginii de sine

●Reducerea disconfortului psihologic asociat cu deformitatea lobului auricular

Cat dureaza procedura de reconstructie a lobului auricular si ce sfaturi au medicii inainte si dupa?

Durata unei proceduri de reconstructie a lobului auricular poate varia in functie de complexitatea cazului si de tehnicile utilizate. De obicei, procedura dureaza intre 1 si 3 ore.

Inainte de interventie, medicul va discuta cu tine despre orice medicamente pe care le iei si iti va cere sa nu mai iei anumite medicamente sau suplimente cu cateva zile inainte de operatie.

De asemenea, vei fi instruit sa nu mananci sau sa bei nimic cu cateva ore inainte de procedura.

Dupa operatie, vei fi instruit sa eviti activitatile fizice care implica ridicarea greutatilor sau sa te apleci pentru cel putin cateva saptamani. Este important sa respecti aceste instructiuni pentru a asigura o vindecare adecvata.

Medicul iti va oferi, de asemenea, instructiuni specifice privind ingrijirea plagii, care vor include schimbarea pansamentelor si curatarea zonei operate. Este important sa eviti sa scarpini sau sa tragi de zona operata si sa eviti expunerea la apa si sapun timp de cateva zile. De asemenea, trebuie sa fii atent sa nu iti lovesti zona operata.

Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

 

DR. Beauty - Clinica de estetica corporala. Servicii PREMIUM!


Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

Date de Contact

SUNTEM DOAR LA UN TELEFON DISTANȚĂ

Clinica noastra este situata pe strada Harmanului nr.29, o locatie usor accesibila din orice punc al orasului. Va asteptam cu drag si va garantam cele mai profesioniste servicii din Brasov!


DR. Beauty
Brașov
Strada Harmanului nr 29
Brasov, România 500228

Telefon: 0725.519.132
✉️ Contactează-ne pe mail

Avem promotii la pachete de servicii

Clinica de infrumusetare si remodelare corporala DR. Beauty din Brasov are toate acreditarile necesare! O echipa de doctori esteticieni va sta la dispozitie!