DR. BEAUTY BRAȘOV

TEL: 0725.519.132

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Tratament cu peeling chimic

Clinica de estetica Brasov

Peelingul chimic este o procedura cosmetica in care un acid special este aplicat pe piele pentru a indeparta straturi de celule moarte si a stimula regenerarea celulelor noi. Acesta poate fi realizat in diferite nivele de intensitate, de la peelingul superficial pana la peelingul profund, in functie de necesitatile pacientului si de scopul procedurii.

Acizii utilizati in peelingul chimic variaza in functie de nivelul de peeling si de nevoile pacientului. De exemplu, acidul salicilic este adesea utilizat in peelingurile superficiale si medii pentru a trata acneea si a imbunatati textura pielii, in timp ce acidul tricloracetic (TCA) este adesea utilizat in peelingurile medii si profunde pentru a trata ridurile si cicatricile.

In timpul procedurii de peeling chimic, acidul este aplicat pe pielea curatata si uscata si este lasat sa actioneze timp de cateva minute sau pana cand medicul observa un anumit grad de descuamare. Apoi, acidul este neutralizat si se aplica creme hidratante si factori de protectie solara pentru a proteja pielea in timpul perioadei de vindecare.

Peelingul chimic poate fi realizat pe o gama larga de piele, inclusiv pe pielea sensibila si cu probleme, cum ar fi acneea. Aceasta procedura este potrivita pentru persoanele care doresc sa isi imbunatateasca textura pielii, sa indeparteze petele de pigmentare si sa reduca aspectul ridurilor si cicatricilor. Cu toate acestea, trebuie evitat de persoanele cu afectiuni de piele preexistente sau care sunt gravide sau alapteaza.

Cat este de sigur?

Peelingul chimic este o procedura sigura atunci cand este efectuata de un medic calificat si experimentat. Cu toate acestea, exista mici riscuri potentiale:

•Acidul folosit in peelingul chimic poate provoca arsuri sau iritatii ale pielii, in special daca este aplicat in mod incorect sau lasat sa actioneze prea mult timp.

•Persoanele care sufera un peeling chimic pot fi mai sensibile la soare timp de cateva zile sau saptamani dupa procedura. Este important sa utilizezi o protectie solara cu spectru larg si sa eviti expunerea la soare pentru a preveni arsurile solare si deteriorarea pielii.

•Peelingul chimic poate provoca o descuamare excesiva a pielii, care poate dura cateva zile sau saptamani. In general, acest lucru este normal si va ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii si la stimularea regenerarii celulelor noi.

•In unele cazuri, peelingul chimic poate provoca inflamatii ale pielii, ceea ce poate duce la roseata, durere sau mancarime.

•Unele persoane pot fi alergice la acidul folosit in peelingul chimic, ceea ce poate duce la reactii alergice, cum ar fi umflarea sau eruptiile cutanate.

Cum se realizeaza si care sunt principalele beneficii ale unei astfel de proceduri?

Peelingul chimic poate fi realizat printr-unul din trei moduri: superficial, mediu sau profund. Fiecare nivel de peeling chimic va avea un efect diferit asupra pielii si va fi recomandat in functie de nevoile individuale ale pacientului. Iata cateva dintre principalele beneficii ale peelingului chimic:

•Reducerea ridurilor si a liniilor fine;

•Imbunatatirea texturii si a tonului pielii;

•Indepartarea petelor de pigmentare;

•Reducerea cicatricilor;

•Controlul acneei si a porilor mari;

•Stimularea regenerarii celulare;

Cat dureaza procedura si ce sfaturi au medicii inainte si dupa?

Durata procedurii de peeling chimic depinde de nivelul de peeling si de dimensiunea zonei tratate. Peelingul superficial poate dura cateva minute, in timp ce peelingul profund poate dura pana la o ora sau mai mult.

Inainte de procedura, medicul va oferi instructiuni specifice, cum ar fi evitarea expunerii la soare si a produselor de ingrijire a pielii cu acizi cu cel putin o saptamana inainte de tratament.

Dupa procedura, trebuie sa ai mare grija de piele, pentru a se vindeca corect. Medicii nostri iti vor oferi instructiuni specifice pentru ingrijirea pielii dupa procedura, cum ar fi utilizarea cremelor hidratante si a unui factor de protectie solara cu spectru larg. Este important sa eviti expunerea la soare si sa te protejezi cu o palarie si haine cu maneci lungi in timpul procesului de vindecare.

Daca vrei un peeling chimic eficient, te asteptam la Doctor Beauty cu servicii si cu doctori esteticieni pe care ii vei indragi.

Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

 

DR. Beauty - Clinica de estetica corporala. Servicii PREMIUM!


Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

Date de Contact

SUNTEM DOAR LA UN TELEFON DISTANȚĂ

Clinica noastra este situata pe strada Harmanului nr.29, o locatie usor accesibila din orice punc al orasului. Va asteptam cu drag si va garantam cele mai profesioniste servicii din Brasov!


DR. Beauty
Brașov
Strada Harmanului nr 29
Brasov, România 500228

Telefon: 0725.519.132
✉️ Contactează-ne pe mail

Avem promotii la pachete de servicii

Clinica de infrumusetare si remodelare corporala DR. Beauty din Brasov are toate acreditarile necesare! O echipa de doctori esteticieni va sta la dispozitie!