DR. BEAUTY BRAȘOV

TEL: 0725.519.132

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Lipoabsorbtie – procedura eficienta pentru a scapa de grasime

Clinica de estetica Brasov

Lipoabsorbtia, cunoscuta si sub denumirea de liposuctie, este o procedura chirurgicala minim invaziva care implica indepartarea grasimilor nedorite dintr-o anumita zona a corpului, cum ar fi burta, coapse sau brate. Aceasta este realizata prin utilizarea unui instrument subtire si lung numit canula, care este introdus printr-o mica incizie in piele pentru a aspira grasimea nedorita.

Este o interventie care se poate efectua in mai multe zone ale corpului, precum: burta, solduri, coapse, brate, fata si gat.

Cum se face si ce produse sunt folosite?

Procedura de lipoaspiratie este efectuata sub anestezie si dureaza intre 1 si 4 ore, in functie de zona tratata. Medicul va face o mica incizie si va introduce canula sub piele, prin care va indeparta grasimea nedorita. Aceasta grasime poate fi folosita pentru a realiza un transplant de grasime in alte zone ale corpului.

Produsele folosite in timpul procedurii includ canule, dispozitive de aspiratie, instrumente chirurgicale si solutii saline. Echipamentul si produsele folosite in clinica Doctor Beauty sunt de cea mai inalta calitate si sunt concepute pentru a maximiza siguranta si eficacitatea procedurii.

Ce avantaje are lipoabsorbtia?

Lipoaspiratia are mai multe avantaje importante, printre care:

•Eliminarea grasimii nedorite - poate indeparta cantitati semnificative de grasime, chiar si din zonele cele mai dificile.

•Imbunatatirea aspectului fizic - poate imbunatati conturul corpului si ii poate da pacientului o silueta mai atragatoare.

•Imbunatatirea sanatatii - poate ajuta la reducerea riscului de boli asociate cu obezitatea, cum ar fi diabetul si bolile de inima.

•Recuperarea rapida - recuperarea dupa lipoaspiratie este de obicei rapida si pacientii se pot intoarce la activitatile lor normale in cateva zile.

Care sunt riscurile?

Riscurile asociate cu lipoaspiratia includ: sangerare, infectii, reactii adverse la anestezie, umflaturi si hematoame. Cu toate acestea, riscurile pot fi reduse semnificativ prin alegerea unui medic experimentat si respectarea tuturor instructiunilor postoperatorii.

Cum te pregatesti inainte de operatie?

Inainte de operatie, medicul va discuta cu tine toate detaliile procedurii si iti va da instructiuni specifice privind pregatirea. Acestea pot include:

•Intreruperea administrarii anumitor medicamente si suplimente alimentare cu cel putin 2 saptamani inainte de procedura.

•Abtinerea de la fumat cu cel putin 4 saptamani inainte de procedura, deoarece fumatul poate afecta procesul de vindecare.

•Evitarea consumului de alcool cu cel putin 24 de ore inainte de procedura.

•Aportul de lichide si hrana inainte de procedura, care va fi stabilit de medic in functie de nevoile tale individuale.

Este important sa urmezi toate instructiunile inainte de procedura pentru a minimiza riscurile si a asigura o recuperare rapida si eficienta.

Ce trebuie sa faci dupa operatie?

Dupa procedura, medicul va da instructiuni specifice pentru recuperarea si ingrijirea zonei tratate. Acestea pot include:

•Poarta haine de compresie timp de cateva saptamani pentru a reduce umflaturile conturul corpului;

•Evita activitatile fizice intense timp de cateva saptamani pentru a permite corpului sa se recupereze;

•Ia medicamentele prescrise de medic pentru a ajuta la controlul durerii si a disconfortului;

•Urmeaza o dieta sanatoasa si echilibrata pentru mentinerea greutatii corporale.

Istoria abdominoplastiei

Lipoabsorbtia a fost inventata de chirurgul italian Arpad Fischer in anii 1970. Fischer a dezvoltat prima metoda de indepartare a grasimii prin utilizarea unei canule subtiri si a unei pompe de aspiratie pentru a elimina excesul de grasime din corp.

Primul pacient care a fost supus unei proceduri de lipoabsorbtie a fost o femeie din Italia, in anul 1974. In anii urmatori, lipoabsorbtia a devenit din ce in ce mai populara, cu chirurgi din intreaga lume dezvoltand tehnici proprii si imbunatatind procedura.

In anii 1980, lipoabsorbtia a inceput sa devina din ce in ce mai raspandita in Statele Unite ale Americii, iar in anii 1990, a devenit una dintre cele mai populare proceduri estetice din lume. In prezent, lipoabsorbtia este una dintre cele mai comune proceduri estetice realizate in intreaga lume, cu milioane de pacienti care beneficiaza de avantajele acesteia.

Curiozitati si informatii utile despre acest tratament

•Lipoaspiratia poate fi combinata cu alte proceduri estetice, cum ar fi abdominoplastia sau implanturile de san, pentru a obtine un aspect mai bine proportionat al corpului.

•Rezultatele lipoaspiratiei sunt permanente, cu conditia ca pacientul sa-si mentina greutatea in limitele normal

•Lipoaspiratia poate fi efectuata si la barbati, pentru a elimina grasimea nedorita de pe piept sau abdomen.

•Procedura de lipoaspiratie poate fi personalizata pentru nevoile si obiectivele individuale ale fiecarui pacient.

Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

 

DR. Beauty - Clinica de estetica corporala. Servicii PREMIUM!


Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

Date de Contact

SUNTEM DOAR LA UN TELEFON DISTANȚĂ

Clinica noastra este situata pe strada Harmanului nr.29, o locatie usor accesibila din orice punc al orasului. Va asteptam cu drag si va garantam cele mai profesioniste servicii din Brasov!


DR. Beauty
Brașov
Strada Harmanului nr 29
Brasov, România 500228

Telefon: 0725.519.132
✉️ Contactează-ne pe mail

Avem promotii la pachete de servicii

Clinica de infrumusetare si remodelare corporala DR. Beauty din Brasov are toate acreditarile necesare! O echipa de doctori esteticieni va sta la dispozitie!