DR. BEAUTY BRAȘOV

TEL: 0725.519.132

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Tratament Hiperhidroza cu injectare botox

Doctor Beauty – Brasov

Daca suferi de hiperhidroza, unul dintre cele mai eficiente tratamente este cel cu botox.

Hiperhidroza este o afectiune medicala caracterizata prin transpiratie excesiva, care poate afecta o anumita zona a corpului sau intregul corp. Persoanele care sufera de aceasta afectiune pot transpira mult chiar si in conditii de temperatura si activitati fizice normale si aceasta transpiratie excesiva poate afecta calitatea vietii si intrerupe activitatile de zi cu zi.

Care sunt factorii care cauzeaza hiperhidroza?

Cauzele hiperhidrozei nu sunt pe deplin intelese, dar se crede ca exista o serie de factori care pot contribui la aparitia acestei afectiuni, printre care se numara:

•Factori genetici: Hiperhidroza poate fi cauzata de o predispozitie genetica, ceea ce inseamna ca persoanele care au un istoric familial de hiperhidroza pot fi mai predispuse sa dezvolte aceasta afectiune.

•Probleme medicale: Anumite probleme de sanatate pot contribui la aparitia hiperhidrozei, cum ar fi hipertiroidismul, diabetul, obezitatea sau tulburarile de anxietate.

•Efectele secundare ale medicamentelor: Anumite medicamente pot cauza transpiratie excesiva ca efect secundar, inclusiv medicamentele utilizate pentru tratarea depresiei, anxietatii sau hipertensiunii arteriale.

•Factori de mediu: Temperatura ridicata, umiditatea sau expunerea la anumite substante chimice pot cauza hiperhidroza.

Cum poate fi tratata hiperhidroza?

Exista mai multe optiuni de tratament pentru hiperhidroza, care variaza in functie de cauza si gravitatea afectiunii. Iata cateva optiuni comune de tratament:

Antiperspirante: Antiperspirantele pot fi utilizate pentru a reduce transpiratia, in special in zonele afectate de hiperhidroza, cum ar fi axilele, palmele si talpile picioarelor. Acestea functioneaza prin blocarea porilor de transpiratie si pot fi cumparate fara prescriptie medicala.

Terapia cu botox: Injectarea de toxina botulinica in zona afectata poate bloca semnalele nervoase care determina glandele sudoripare sa produca transpiratie. Aceasta terapie poate fi utilizata in special pentru hiperhidroza axilara si poate dura pana la sase luni.

Medicamente: Anumite medicamente, cum ar fi anticolinergicele sau inhibitorii de beta-blocanti, pot fi prescrise pentru a ajuta la reducerea transpiratiei.

Terapia prin electrostimulare: Aceasta terapie utilizeaza curent electric pentru a stimula glandele sudoripare si a reduce transpiratia. Aceasta este o optiune mai rara si este utilizata in special pentru hiperhidroza palmara.

Chirurgie: In cazurile severe, poate fi recomandata interventia chirurgicala pentru a elimina sau a distruge glandele sudoripare din zona afectata.

Terapia cu botox, una dintre cele mai eficiente solutii impotriva hiperhidrozei

Daca suferi de hiperhidroza si vrei sa elimini problema intr-un timp scurt, pentru o perioada lunga de timp, terapia cu botox este una dintre cele mai bune solutii.

Botoxul este o substanta care blocheaza semnalele nervoase ce declanseaza productia de transpiratie in glandele sudoripare, reducand semnificativ cantitatea de transpiratie produsa in zona in care este injectat.

Terapia cu botox impotriva hiperhidrozei implica injectarea substantei sub suprafata pielii, in zona afectata. Procedura este simpla, sigura, rapida, cu efect ce poate dura chiar si 6 luni.

Terapia cu botox poate fi efectuata de un medic specializat, cum ar fi un dermatolog sau un chirurg plastician. In clinica noastra ai parte de experienta celor mai buni medici esteticieni, care iti vor oferi atat acest tratament, cat si o multime de alte solutii pentru problemele estetice ale pielii si ale corpului.

Care sunt reactiile adverse ale terapiei cu botox pentru hiperhidroza?

Din fericire, reactiile adverse sunt minime:

•poate aparea o inroside temporara la locul in care se injecteaza botoxul;

•pot aparea mici sangerari punctiforme;

•poate aparea un mic disconfort.

De regula insa, reactiile adverse trec in doar cateva zile.

Exista si persoane care trebuie sa evite tratamentul hiperhidrozei cu botox, cum ar fi gravidele, persoanele care alapteaza sau persoanele cu boli neurologice.

Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

 

DR. Beauty - Clinica de estetica corporala. Servicii PREMIUM!


Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

Date de Contact

SUNTEM DOAR LA UN TELEFON DISTANȚĂ

Clinica noastra este situata pe strada Harmanului nr.29, o locatie usor accesibila din orice punc al orasului. Va asteptam cu drag si va garantam cele mai profesioniste servicii din Brasov!


DR. Beauty
Brașov
Strada Harmanului nr 29
Brasov, România 500228

Telefon: 0725.519.132
✉️ Contactează-ne pe mail

Avem promotii la pachete de servicii

Clinica de infrumusetare si remodelare corporala DR. Beauty din Brasov are toate acreditarile necesare! O echipa de doctori esteticieni va sta la dispozitie!