DR. BEAUTY BRAȘOV

TEL: 0725.519.132

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Excizare alunite sau formatiuni cutanate

Clinica de estetica Brasov

In cel mai bun caz, alunitele sunt doar niste pete intunecate enervante de pe pielea ta. In cel mai rau caz, alunitele pot fi canceroase si pot duce la riscuri grave pentru sanatate daca nu sunt indepartate. De multe ori, medicii dermatologi recomanda pacientilor o excizie chirurgicala a anumitor alunite sau formatiuni cutanate pe care le au, din diferite motive despre care vom vorbi in randurile de mai jos.

Ce este excizia chirurgicala a alunitelor sau formatiunilor cutanate?

Excizia chirurgicala este conceputa pentru a indeparta complet alunitele sau orice formatiuni cutanate de pe piele, lasand in urma o cicatrice minima si discreta si o piele neteda. Alunitele sunt clasificate ca fiind mici pete sau excrescente la nivelul pielii, de culoare mai inchisa (maro sau negru), cauzate de gruparea celulelor pigmentare ale pielii, numite melanocite. Ele pot fi plate sau iesite in relief si apar oriunde pe corp

Cu toate ca este o interventie minora, excizia nu poate fi tratata cu superficialitate. Se efectueaza intr-o sala speciala, unde au loc doar interventii dermatologice, cu igiena perfecta si dotata cu tot ce este nevoie pentru asemenea operatii. De asemenea, poate fi realizata doar de catre un medic atestat in acest domeniu

Excizia se face dupa ce zona pielii este bine sterilizata, prin curatare cu iod sau alcool. Dupa ce se efectueaza o anestezie locala, se realizeaza excizia cu piele normala de jur imprejur, sub forma unei elipse (bisturiul nu atinge leziunea).

Pastila de piele ce contine leziunea (sau alunita) se introduce intr-un recipient cu formol si se duce la un laborator pentru a fi examinata la microscop. Astfel, se obtine confirmarea tipului de leziune / alunita.

Plaga ramasa se sutureaza in asa fel incat sa lase in urma o cicatrice cat mai putin vizibila.

Acest proces este practic nedureros pentru pacienti datorita anestezicului local, iar recuperarea necesita timp de nefunctionare zero.

Desi ar trebui sa continui sa mergi in mod regulat la dermatolog pentru a-ti mentine pielea sanatoasa si pentru a verifica eventualele alunite ramase, in locul exciziei nu va mai creste niciodata nicio alta forma de alunita sau leziune.

Motive sa apelezi la o excizie chirurgicala pentru o alunita sau o formatiune cutanata

In timp ce unul dintre principalele beneficii ale eliminarii alunitelor sau formatiunilor cutanate este aspectul estetic, principala preocupare a dermatologilor este intotdeauna sanatatea pe termen lung a pacientilor lor. Alunitele pot deveni canceroase si, daca aceasta afectiune nu este diagnosticata rapid, celulele afectate se pot raspandi in alte parti ale corpului. Indepartarea alunitei poate preveni raspandirea celulelor canceroase si precanceroase si poate rezolva preocuparile cosmetice ale pacientului intr-o singura procedura simpla.

Rezultatele pentru majoritatea pacientilor sunt permanente, iar pacientii se vor putea bucura de viata din plin dupa indepartarea unei alunite vizibile sau suspecte. Acest tratament poate fi efectuat pe orice tip de pacient, tip de piele si nuanta a pielii si, desi cei cu pielea mai deschisa pot fi mai predispusi la alunite, este important ca toata lumea sa aiba grija de pielea lor prin controale regulate.

DR. Beauty - Clinica de estetica corporala. Servicii PREMIUM!


Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

Date de Contact

SUNTEM DOAR LA UN TELEFON DISTANȚĂ

Clinica noastra este situata pe strada Harmanului nr.29, o locatie usor accesibila din orice punc al orasului. Va asteptam cu drag si va garantam cele mai profesioniste servicii din Brasov!


DR. Beauty
Brașov
Strada Harmanului nr 29
Brasov, România 500228

Telefon: 0725.519.132
✉️ Contactează-ne pe mail

Avem promotii la pachete de servicii

Clinica de infrumusetare si remodelare corporala DR. Beauty din Brasov are toate acreditarile necesare! O echipa de doctori esteticieni va sta la dispozitie!