DR. BEAUTY BRAȘOV

TEL: 0725.519.132

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Diferenta intre acid hialuronic si toxina botulinica?

Clinica de estetica Brasov

Doua dintre cele mai populare tratamente cosmetice injectabile pe care le fac dermatologii si esteticienii in ziua de azi sunt cele cu toxina botulinica si acid hialuronic. In timp ce ambele tratamente sunt minim invazive si ofera rezultate excelente, diferentele dintre ele sunt destul de mari.

Care este diferenta dintre acid hialuronic si toxina botulinica? Diferenta consta in modul in care functioneaza produsele. Toxina botulinica (cunoscuta si sub numele de Botox, care este, de fapt, un brand) reduce ridurile prin blocarea muschilor sub piele. Fillerele (acidul hialuronic) ofera volum zonelor pielii care si-au pierdut plenitudinea din cauza imbatranirii.

Atat toxina botulinica, cat si acidul hialuronic pot fi parti importante ale rutinei tale anti-imbatranire si iti pot oferi un aspect mai proaspat si mai placut. Aceste doua produse diferite pot functiona si in tandem pentru a te ajuta sa obtii cele mai bune rezultate. Iata mai multe despre diferentele dintre toxina botulinica si acidul hialuronic!

Ce este toxina botulinica?

Toxina botulinica este o neurotoxina care se injecteaza pentru a bloca muschii in zonele in care se doreste diminuarea ridurilor si liniilor. Aceasta provine dintr-un fel de bacterii. In timp ce toxina te poate imbolnavi cand este ingerata in cantitati mari, poate fi un aliat puternic impotriva imbatranirii atunci cand este injectata in cantitati mici.

Toxina botulinica actioneaza prin blocarea semnalelor nervoase in muschiul in care este injectata. Acest lucru impiedica muschiul sa se miste si sa provoace aparitia ridurilor si liniilor. In urma injectiilor, ridurile vor fi estompate sau chiar indepartate. Toxina botulinica poate fi folosita pentru a netezi ridurile din jurul ochilor, fruntii sau chiar din jurul gurii. Efectul sau dureaza pana la 6 luni.

Acest tratament este folosit de zeci de ani si este foarte sigur de utilizat. A fost aprobat pentru utilizare de catre FDA in 1989, iar acum nu este folosit doar pentru riduri, ci si pentru a trata migrene, hiperhidroza si multe alte afectiuni.

Principalele branduri de toxina botulinica sunt Botox, Dysport, Vistabel si Aneurin.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este un produs sintetic utilizat in fillerele dermice care se injecteaza pentru a umple tesuturile unde s-a pierdut volumul. Fillerele se folosesc in mod obisnuit in buze, obraji, in jurul gurii si in zona cearcanelor. Suplimentarea acestor zone ofera un aspect mai tineresc, netezind liniiile si adaugand volum.

Acidul hialuronic este, de fapt, o polizaharida ce se gaseste in mod normal in tesutul conjunctiv al organismului si in piele. Acesta mentine tesuturile hidratate, protejandu-le de riduri. Fillerele dermice sunt un tratament eficient pentru:

•a adauga volum si forma buzelor;

•a netezi linia glabelei dintre sprancene;

•a umple pliurile nazolabiale dintre nas si gura;

•a umple cearcanele de sub ochi;

•a mari pometii;

•a evidentia linia mandibulei.

Unele dintre cele mai populare fillere dermice cu acid hialuronic folosite in cabinetele medicale si saloanele de infrumusetare de la noi din tara sunt Juvederm si Restylane.

Atat Juvederm, cat si Restylane sunt aprobate de FDA, acestea dovedindu-se a fi tratamente sigure si eficiente.

Dupa cum se vede, toxina botulinica si acidul hialuronic sunt produse diferite cu rezultate finale diferite. Acestea trateaza zone diferite ale pielii si diferite probleme.

DR. Beauty - Clinica de estetica corporala. Servicii PREMIUM!


Floredana Sav medic specialist chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva

Date de Contact

SUNTEM DOAR LA UN TELEFON DISTANȚĂ

Clinica noastra este situata pe strada Harmanului nr.29, o locatie usor accesibila din orice punc al orasului. Va asteptam cu drag si va garantam cele mai profesioniste servicii din Brasov!


DR. Beauty
Brașov
Strada Harmanului nr 29
Brasov, România 500228

Telefon: 0725.519.132
✉️ Contactează-ne pe mail

Avem promotii la pachete de servicii

Clinica de infrumusetare si remodelare corporala DR. Beauty din Brasov are toate acreditarile necesare! O echipa de doctori esteticieni va sta la dispozitie!